Dumbrăvița metropolitană

Dumbrăvița este parte a zonei metropolitane a Timișoarei, iar planul nostru de mobilitate durabilă va ține cont de acest aspect.

Dumbrăvița se află într-o strânsă legătură cu Timișoara atât din punct de vedere teritorial, cât și prin prisma locuitorilor care își desfășoară activitatea în oraș.

Un plan de mobilitate durabilă va trebui să țină cont de acest aspect și să fie corelat cu cel al Timișoarei și cu căile de interconectare disponibile.

Vrem ca administrația locală să creeze un parteneriat cu administrația Timișoarei astfel încât să putem oferi un transport în comun de calitate pentru locuitorii Dumbrăviței.

Vom dezvolta conectivitatea cu Timișoara, vom crește capabilitățile de transport în comun la nivelul localității (linii care să fie integrate în rețeaua de transport în comun metropolitan). Vom dezvolta o rețea de piste de biciclete care să poată fi folosită atât pentru transport cât și ca modalitate de relaxare. 

Propuneri:

1. Elaborarea unui Plan de Mobilitate Durabilă pentru comuna Dumbrăvița și corelarea acestuia cu PMUD al Municipiului Timișoara.

2. Întărirea parteneriatului cu STPT sau crearea altora noi cu operatori privați, în baza cărora să se asigure linii de transport public care să conecteze eficient localitatea de Timișoara.

3. Creșterea numărului de căi de acces către Timișoara prin parteneriat cu primăria Timișoarei.

4. Dezvoltarea unei rețele de transport alternativ, cu regim mixt: navetă și agrement.

5. Colaborarea cu localități parte din Polul de Creștere Timișoara pentru dezvoltarea infrastructurii de legătură.

 

Așteptăm părerile si problemele dumneavoastră prin formularul de mai jos: