Școala și primăria intabulate după 10 ani!

Doi primari schimbați și mai bine de 10 ani! De atât a fost nevoie pentru ca școala, sala de sport, sala de mese și jumătate de primărie să fie intabulate.

Atunci când a fost construit corpul principal al Școlii gimnaziale Dumbrăvița primarul în funcție la acel moment a cerut constructorului să mai ridice un etaj. Și după etaj să mai facă și o mansardă. Dar, ca un bulgăre de zăpadă, aceasta decizie avea să genereze alte și alte probleme. Cum noua construcție nu mai respecta indicatorii urbanistici clădirea nu a mai putut fi intabulata după finalizare. Dar s-a construit și apoi extins sala de sport, care, din nou nu se putea intabula pentru că pe același teren exista o clădire fără acte, școala. Au urmat și sala de mese și extinderea și mansardarea primăriei, alte construcții neitabulate.

Ce a însemnat acest lucru? Nu s-au putut accesa fonduri europene pentru eficiență energetică, nu s-au putut executa lucrări de îmbunătățire, pentru că toate aceste clădiri nu existau în acte!

După o muncă de mai bine de un an de zile, cu căutări de documente prin arhivă, expertize tehnice, măsurători în fiecare încăpere, foarte multe acte și mulți bani, în urmă cu câteva zile am reușit să intabulam toate aceste clădiri. Iar când vor fi fonduri europene sau guvernamentale disponibile pentru reabilitare sau extinderi se va putea aplica, atunci când vor fi necesare modificări ce presupun autorizație de construire se vor putea executa.

Funcțional și estetic nu s-a schimbat nimic la aceste clădiri, arată la fel ca până acum. Este un efort care poate trece neobservat pentru dumbrăvițeni, nu va aduce voturi, dar pentru mine a fost prioritar. În final tot ceea ce contează este că o problemă a Dumbrăviței a fost rezolvată. Mai ales una care îi vizează direct pe copiii noștri de la școală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024