Proiecte pentru dumbrăvițeni

În această săptămână am obținut încă două finanțări prin PNRR, pentru construirea unui centru de colectare a deșeurilor cu aport voluntar și pentru renovarea clădirii primăriei (cu o vechime de 100 de ani), în valoare totală de 5.2 milioane lei.

Până în acest moment avem finanțări externe de peste 13 milioane de lei, toate proiectele noastre depuse și evaluate fiind desemnate câștigătoare.Din păcate, pentru asfaltări, NU EXISTĂ și NU VOR EXISTA CURÂND FONDURI EUROPENE SAU GUVERNAMENTALE (pe PNI unde am solicitat cei mai multi bani am primit finanțare doar pentru rețeaua de apă). Atunci când existau fonduri europene pentru infrastructura rutieră, până în 2020, Dumbravița a accesat… 0 lei.

Sigur că este de dorit să asfaltăm imediat toate drumurile din localitate, dar pe lângă problema de timp (pașii necesari precum proiectarea, avizele, licitațiile durează minim 1.5-2 ani), este cea financiară, căci doar din taxele și impozitele locale avem nevoie de aproximativ 20 de ani să asfaltăm toată localitatea.

De aceea, cea mai bună soluție din punct de vedere al raportului calitate/preț/timp de executie, este de a merge cu reciclarea drumurilor în paralel cu proiectarea asfaltărilor viitoare. De aceea am alocat în buget bani atât pentru reciclări (12 km), cât și pentru documentații pentru asfaltare (5 km).

Optimizăm alocarea diferitelor tipuri de fonduri în așa fel încât să obținem maximul pentru dezvoltarea Dumbrăviței.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024