O nouă ticaloșie marca 𝗨𝗦𝗟 𝟮.𝟬 𝗗𝘂𝗺𝗯𝗿𝗮𝘃𝗶𝘁𝗮

Ieri monstruoasa coaliție aflată la putere în Consiliul local (PSD + PNL + UDMR + Pro România) a vrut să blocheze 7.5 milioane de lei din bugetul comunei pentru un proiect 𝗜𝗣𝗢𝗧𝗘𝗧𝗜𝗖 de asfaltări.

În proiectul de buget propus acum mai bine de o lună, care a fost disponibil public, negociat și discutat în comisiile de specialitate ale Consiliului am avut următoarele propuneri pe infrastructură rutieră:
– proiect tehnic, avize și licitație pentru 𝟮.𝟲 𝗸𝗺 𝗮𝘀𝗳𝗮𝗹𝘁𝗮𝗿𝗶- studiu de fezabilitate pentru viitorul bd. 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗲 𝗧𝘂𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝟮.𝟱 𝗸𝗺
– 𝟯 𝗸𝗺 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗼𝘁𝘂𝗮𝗿𝗲 noi
– 𝟰𝟭 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝘁𝗲 de urgență anul acesta pentru a lega străzi asfaltate sau deja reciclate, pentru a reduce praful și noroiul din localitate

Cu 𝗖𝗔𝗧𝗘𝗩𝗔 𝗠𝗜𝗡𝗨𝗧𝗘 înaintea ședinței fostul primar Victor Malac a depus un amendament votat de toată coaliția PSD + PNL + UDMR + Pro România, care dădea peste cap 25% din lista de investitii, cu următoarele detalii:
– să se 𝗕𝗟𝗢𝗖𝗛𝗘𝗭𝗘 𝟳.𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 pentru asfaltări încă de anul acesta, deși știu că banii nu pot fi cheltuiți în timpul acestui an
– 𝗳𝗼𝘀𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 𝗮 𝗿𝗲𝗰𝘂𝗻𝗼𝘀𝗰𝘂𝘁 că etapele birocratice aferente asfaltării, de proiectare, avize, autorizații și licitații durează și au durat și pe mandatul lui 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺 𝟮 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝘇𝗶𝗹𝗲!
– pentru a face rost de bani în 2023 au propus 𝗦𝗔 𝗧𝗔𝗜𝗘 𝗧𝗢𝗧𝗜 𝗕𝗔𝗡𝗜𝗜 pentru reciclări, 30% din trotuare, bd. Petre Țuțea și de la diverse altele proiecte
– s-a propus semnarea unui “𝗣𝗟𝗔𝗡 𝗖𝗜𝗡𝗖𝗜𝗡𝗔𝗟” de asfaltare a nu mai puțin de 5km 𝗜𝗡 𝗙𝗜𝗘𝗖𝗔𝗥𝗘 𝗔𝗡, o aberație populistă, la fel de reală ca și listele de asfaltări din mandatele precedente, când fiecare stradă apărea periodic pe câte un așa-zis “proiect”, în fapt doar amăgiri multianuale

Din cauza acestor modificări semnificative de ultim moment asupra listei de investiții, nediscutate anterior în comisiile de specialite, fără să fie analizate și finalizate cu un raport de la aparatul de specialitate din primărie (Contabilitate) și mai ales pentru tăierea lucrărilor de reciclare, am decis retragerea de la vot a bugetului pentru a doua oară.

Concluzia este simplă, consilierii PSD + PNL + UDMR + Pro Romania 𝗡𝗨 𝗩𝗢𝗥 𝗠𝗔𝗜 𝗩𝗢𝗧𝗔 𝗡𝗜𝗖𝗜𝗢𝗗𝗔𝗧𝗔 𝗥𝗘𝗖𝗜𝗖𝗟𝗔𝗥𝗜, deși ar scoate în 2023 peste 1000 oameni din praf și noroi.

Avem nevoie de plan pe termen mediu și lung, dar și soluții rapide, de aceea 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶 𝗮𝘀𝗳𝗮𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝗲𝘅𝗰𝗹𝘂𝗱 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗽𝗿𝗼𝗰 și au făcut ambele parte din propunerea mea.

Eu și colegii mei din USR încercăm să găsim soluții, luptăm și nu renunțăm. Și nu, 𝗻𝘂 𝘀𝘂𝗻𝘁𝗲𝗺 𝘁𝗼𝘁𝗶 𝗹𝗮 𝗳𝗲𝗹, așa cum s-a văzut în ședință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024