Normalitatea nu iese niciodată în evidență

Este normal să direcționăm cei mai mulți bani către investiții în cele mai importante domenii pentru dumbrăvițeni.

În ultimii doi ani, peste 47 de milioane de lei au mers către infrastructura rutieră, educație și rețeaua de apă-canal.

Este normal să implicăm cetățenii in procesul de prioritizare a investițiilor, de aceea am implementat în Dumbrăvița bugetarea participativă. Unul dintre proiectele câștigătoare, Școala Smart, a fost deja finalizat. Acum, în Școala Gimnazială avem table inteligente și imprimante 3D.

Am asfaltat și finalizat lucrările pe 7 kilometri de drumuri, am îmbunătățit starea infrastructurii rutiere prin reciclare pe alți 8 kilometri și am extins rețeaua de apă-canal pe 30 de kilometri.

Avem în execuție proiecte de asfaltare și de amenajare de trotuare și urmează extinderea rețelei de iluminat și apă-canal.

Am finalizat în doar 3 luni o școală modulară cu 4 săli de clasă și toalete.
Acum construim, cu fonduri europene, prima creșă din localitate și o nouă școală, cu 8 clase, 3 laboratoare, sală de sport, bazin de înot și bibliotecă.

Este normal sa finanțăm evenimentele culturale conform legii, printr-un regulament și un concurs de proiecte transparent, obținându-se astfel o agendă culturală diversificată, care să adreseze cât mai multor categorii de cetățeni și care să conțină evenimente dedicate copiilor noștri.

În ultimii 2 ani agenda culturală a fost concepută să urmărească creșterea gradului de incluziune și coeziune socială, resposabilizarea față de patrimoniu și față de tradițiile comunei noastre.

Este normal să ne preocupăm de transparența cheltuirii banului public și activitatea compartimentelor de specialitate, astfel încât pe siteul primăriei se găsesc toate achizițiile, licitațiile și contractele aferente, lista investițiilor finalizate, în derulare sau planificate, planurile urbanistice zonale, certificatele de urbanism și autorizațiile de construire.

Este normal să ne preocupăm de relația contribuabililor cu administrația publică locală. De aceea am simplificat mai multe proceduri de eliberare a documentelor, am redus din hârtii, am arhivat electronic și am creat Ghișeul unic, un singur loc de interacțiune între cetățeni și funcționarii publici.

Este normal să trăim cu siguranța respectării legii, prin urmare am instituit ordinea în urbanism și ne-am opus celor care își doreau maximizarea profitului prin disconfortul locuitorilor.

Este normal să căutăm surse de finanțare externe, venituri vitale pentru o localitate în plină dezvoltare așa cum este Dumbrăvița. Am obținut deja finanțări în valoare de 22 milioane de lei și am depus proiecte pentru alte 43 de milioane de lei.

După doi ani de la preluarea mandatului, conducem Dumbrăvița pe drumul respectului față de cetățeni și de nevoile lor. Mergem pe drumul normalității și al bunului simț.

Video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024