Întâlnire cu directorul Delgaz Grid Timișoara pe trei probleme punctuale

În cursul zilei de marți, 4 octombrie 2022, am avut o întâlnire cu Rafael Velcsov, Director Delgaz Grid Timișoara, pe trei probleme punctuale, având în vedere apropierea sezonului rece:

1. Capacitatea de pompare a stației de gaz situată pe teritoriul comunei: la ora actuală are o capacitate de 3000 m3/h, rezerva de gaz este asigurată, gazul fiind de calitate superioară asigurat direct din conducta de Trans Gaz. Fluctuațiile apar la orele de vârf, seara (20:00 – 21:00) și noaptea (02:00 – 03:00), iar ca să se poată asigura debitul, se scade presiunea. Probleme pot apărea numai în cazul în care temperatura scade sub -10 grade Celsius, câteva zile la rând, în acest caz există riscul să rămână fără gaz pe câteva străzi din Dumbrăvița. Delgaz Grid a realizat o legătură cu Dumbrăvița prin stația din zona Selgros cu conducta de medie presiune din Timișoara și se poate dubla presiunea, în caz că e nevoie.

2. Sistarea lucrărilor la drumul de pe liziera pădurii, str. Ghioceilor: Trans Gaz a oprit temporar lucrările Primăriei de amenajare a drumului de pe liziera pădurii din cauza unei conducte vechi, de oțel, situată la nivel de drum, care poate fi avariată din cauza acestor lucrări. Conducta va fi dezafactată în cursul anului viitor când actuala stație de capacitate de 3000 m3/h va fi înlocuită cu una cu o capacitate dublă, care este deja bugetată de către Delgaz Grid Timișoara. Lucrările de înlocuire a stației pot avea loc numai în perioada de primăvară/vară, când gazul poate fi oprit cel puțin 5 zile consecutiv.

3. Veste bună: extinderea rețelei de gaz din zona Lac va fi finalizată în cursul acestui an, constructorul SC Star Project SRL estimează că lucrările vor începe la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, vor dura o lună, și vor fi gata cel târziu la începutul lunii decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024