Demarăm primii pași pentru un nou proiect de amenajare de trotuare

Avem deja în lucru 10 kilometri de trotuare, cei mai mulți fiind aproape de finalizare și pregătim noi lucrări. Continuăm planul de construire a unor trotuare continue, care să lege artere principale din localitate:
– J. S. Bach (conectează cartierul Belvedere de localitate prin trotuarul ce este aproape finalizat de pe Bela Bartok)
– Berna și Cervantes (leagă trotuarul în lucru de pe strada Fervenția II de strada Praga, unde vom avea pista de biciclete finanțată prin PNRR)
– G. Coșbuc, I. L. Caragiale, Al. Movilă (face legătura între strada Mureș și pista de biciclete pe care o începem anul acesta de pista de biciclete de pe Ion Creangă)
– Jiu, Moților, Buenos Aires, H. C. Andersen (leagă trotuarul de pe Fervenția II de pista de biciclete de pe Ion Creangă)

Pe harta din imagine traseele propuse sunt colorate în portocaliu și sunt alăturate trotuarelor aflate deja în lucru.

Primii pași necesari demarării proiectului sunt aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare, prin 2 HCL-uri ce urmează să fie supuse votului în ședința de mâine. Lucrările vor începe anul acesta dupa elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv obținerea avizelor.

Avem nevoie de soluții alternative la autoturism pentru deplasările pe distanțe scurte, trotuarele și pistele de biciclete vor stimula mișcarea și vor contribui la un stil de viață mai sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024