Meniu

Radu Vlădescu

Mi-am asumat candidatura pentru rolul de consilier local pentru că îmi doresc o comună administrată corect, curată și ordonată – îmi doresc competență și onestitate la primărie, îmi doresc ca nimeni să nu mai arunce deșeuri la întâmplare, îmi doresc un aer curat și multă verdeață, îmi doresc armonie arhitecturală.

Candidez pentru că îmi doresc siguranță – acasă, pe stradă, la creșă, grădiniță sau școală. Candidez pentru ca îmi doresc o infrastructură, care îmi oferă  libertatea de a alege cum și cu ce mijloc de transport  merg până la magazin, la școală, la serviciu, sau în parc. M-am săturat să fiu legat de mașină pentru orice deplasare. Candidez pentru că îmi doresc o comunitate educată și sănătoasă – îmi doresc ca toți copiii să aibă șansa la educație și noi toți să avem acces la și cultură  și servicii medicale de calitate.

Îmi doresc Un Nou Început pentru Dumbrăvița

#Împreună cu echipa USR PLUS am încredere că ce este acum este un deziderat poate deveni realitate. Am încredere că #împreună putem face schimbarea de care avem atâta nevoie.


Vasile Bledea

Dumbrăvița are nevoie de un nou început, trebuie să devină o localitate cu o viață confortabilă, mobilă și interconectată, să asigure locuitorilor săi acces la educație de calitate, să ofere un mediu propice pentru dezvoltare economică, ca factor generator al bunăstării, prin deschiderea față de mediul de afaceri, în condiții de eficiență și transparență administrativă.

DUMBRAVITA trebuie să redevină localitatea în care să vrem cu toții să trăim, oamenii să devină o COMUNITATE, locul în care noi să ne simțim ACASĂ.

Sergiu Grui

Sunt născut în Timișoara, am 32 de ani, sunt căsătorit, tată, și din 2015 m-am mutat împreună cu familia în Dumbrăvița.  Sunt licențiat în economie în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor din Timișoara iar după aceea am urmat masteratul în Studii Europene și Relații Internaționale în cadrul aceleași facultăți. Activitatea profesională mi-am început-o în timpul facultății, am activat 3 ani de zile în domeniul bancar, iar după aceea am început să îmi desfășor activitatea în domeniul financiar/contabil, domeniu în care profesez deja de peste 7 ani.

În calitate de consilier local îmi propun să fac tot posibilul să asigurăm  servicii comunitare de calitate, fie că vorbim despre sănătate, siguranță sau timp liber. Îmi doresc creșterea securității în comunitate și în cadrul unităților de învățământ prin instalarea unor sisteme profesioniste de supraveghere. Siguranța noastră și a familiei se poate asigura doar prin implementarea unor măsuri adecvate precum și prin dotarea  poliției locale cu tehnică modernă.

Am hotărât să mă implic politic în cadrul comunității noastre deoarece consider că e de datoria noastră să ne asumăm noi responsabilități și e de datoria noastră să facem o schimbare și să aducem oameni noi și competenți în politică. Pentru a avea un aparat administrativ modern, competent, bazat pe soluții și pentru a avea un nou început în Dumbrăvița, trebuie să angrenăm specialiști care au o experiență dovedită în cadrul companiilor în care au lucrat, oameni care pot fi schimbarea pe care o așteptăm cu toții.

Dorin Farca

Am 52 de ani, sunt născut în Timișoara, sunt căsătorit și tatăl a doi copii. Locuiesc în Dumbrăvița de aproape 10 ani și azi mă prezint în fața dumneavoastră pentru a vă cere votul din 27 septembrie. De profesie sunt medic și de peste 20 de ani lucrez în domeniul farmaceutic.

Intrarea în Partidul USR a venit ca rezultat al deciziei de a contribui cu ceva pentru a schimba modul în care se face politică. Apariția USR și succesul înregistrat la Alegerile Locale din 2016 în București m-au determinat să susțin și ulterior să mă alătur noii echipe USR ce abia se constituise în Timișoara.

Curând, după ce i-am cunoscut, am avut confirmarea unei alegeri corecte. Trecerea timpului, rezultatele la alegerile Parlamentare, Europarlamentare și Prezidențiale m-au motivat să continui. Aveam confirmarea că România mai are o șansă, că suntem mulți oameni cinstiți și onești, oameni care împărtășim același set de valori.

Dana-Dorina Teleagă

Mă numesc Daniela-Dorina Teleagă, am 32 de ani, sunt căsătorită și sunt mama unui băiețel de 4 ani. Am absolvit Facultatea de Științe Politice în cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care am urmat un Master în Managementul Resurselor Umane.

Pasiunea mea este interacțiunea cu oamenii, iar calitatea care mă definește este capacitatea de a rezolva probleme. Din acest motiv sunt mândră să fiu pe lista candidaților pentru Consiliul Local Dumbrăvița, din partea Alianței USR-PLUS. Consider că este o mare provocare, dar în același timp și o mare responsabilitate față de cetățenii acestei comune.

Avem nevoie de un nou început pentru Dumbrăvița. Oamenii merită și trebuie să primească toată atenția din partea autorităților. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a garanta că vocea comunității este, în sfârșit, auzită.

Împreună cu cetățenii, organizațiile non-guvernamentale și toți actorii locali, vom putea asigura că deciziile luate la nivelul administrației publice sunt cele corecte și dorite de cetățeni.

Pentru a putea progresa, transparența decizională și implicarea oamenilor în procesul decizional sunt esențiale. De asemenea, doresc să îmi aduc aportul în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială și de mediu a comunei, cu o atenție sporită asupra gestionării serviciilor furnizate către cetățeni.

Pentru a rezolva multiplele probleme ale sistemului actual, este nevoie de o schimbare a mentalității în administrația publică, ceea ce presupune o schimbare a tiparului oamenilor care fac politică. Una din calitățile pe care le posed este ambiția de a rezolva problemele, de a nu renunța oricât de complicate ar părea acestea.

Simona Sîrmon

Am ales să mă implic în politică și să candidez deoarece îmi doresc să particip la schimbarea României, pe care sunt sigură că Partidul USR PLUS o poate face.

După ce am făcut voluntariat: 2 ani în liceu și 3 ani în facultate, am înțeles ca doar #ÎMPREUNĂ prin acțiune și implicare poți face lucrurile să se întâmple și satisfacția pe care o ai atunci când contribui la binele celuilalt e de neînlocuit.

Așa că am ales să fac pasul următor și să lupt pentru a obține un loc de consilier local în comuna noastră pentru că eu consider, că pot reprezenta generația familiilor tinere, ce nu și-au pierdut speranta, ba din potriva abia acum încep să-și construiască viitorul. Toate aceste lucruri se vor putea împlini, doar dacă administrația locală le este partener și sprijin pentru un viitor mai bun.

Bogdan Pereanu

Numele meu este Bogdan Cătălin Pereanu, am 26 de ani și de 3 ani locuiesc în Dumbrăvița.

Am terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara și ca orice tânăr IT-ist, activitatea profesională am început-o încă din timpul facultății, având astfel o experiență de 6 ani în domeniul privat.

Deși sunt locuitor al Dumbrăviței de puțin timp, am avut ocazia să mă lovesc de problemele administrației actuale de foarte multe ori în acești 3 ani. Tocmai din acest motiv îmi doresc o administrație eficientă, corectă, prietenoasă cu cetățenii, o administrație digitalizată, iar acesta va fi proiectul meu principal în activitatea de consilier.

De asemenea, e evident pentru toată lumea cât de înapoiată este infrastructura din Dumbrăvița. Fie ca vorbim de apă, drumuri, școli sau grădinițe, informatizare sau rețele de cabluri, avem mult de recuperat pentru a deveni o localitate emblematică în Timiș și, de ce nu, chiar în România.

Mă prezint aici în fața dumneavoastră cu convingerea că #împreună putem avea un nou început pentru Dumbrăvița.

Alexandru Caplat

IMG-20200912-WA0016

Candidez pentru o poziție de consilier local pentru a-mi pune în slujba dumbrăvițenilor pregătirea și experiența profesională, dublate de energia și dorința de a face bine.

Obiectivul meu principal este creșterea capacității administrative și instituționale privind gestionarea problemelor de mediu.

Daniel Șandor

M-am născut în Timișoara, în 1968. Am absolvit UPT Timișoara, Facultatea de Electronică și Telecomunicații promoția 1992. Sunt căsătorit, am doi băieți, unul inginer iar celălalt în ultimul an de facultate. Locuiesc în Dumbrăvița din 2010. M-am înscris în USR în speranța că pot contribui la curățarea societății româneșți de zgura ultimilor 70 de ani. Cred că România va fi altfel doar dacă vom înțelege că o casă mare și frumoasă nu înseamnă mare lucru dacă după doi metri te impotmolesti în noroaie! La propriu și la figurat. În plus dacă copiii își văd viitorul în altă țară?

Pe plan local, cred că sunt foarte multe de făcut, în special dacă învățăm să acceptăm critică, să nu ne credem atotștiutori, să credem că liderii unei comunități trebuie să posede uneltele și cunoștiintele necesară pentru a conduce. Mai concret, direcțiile principale pentru o comună limitrofă unui oraș mare țîn mai degrabă de elaborarea unei strategii de dezvoltare pe termen mediu și lung, consistentă cu realitatea.

Dumbrăvița are niște caracteristici specifice, iar faptul că până acum liderii comunității n-au fost în stare să prevadă dezvoltarea impetuoasă a comunei ar trebui să ne spună că este timpul pentru o schimbare. Dumbrăvița nu este o localitate rurală în care să-ți poți permite să nu-nțelegi contextual zona metropolitană în care te afli și să nu poți defini un plan de dezvoltare durabilă în afară îndatoririlor primare care ar trebui să fie de la sine înțelese: asfaltarea străzilor, aprovizionarea cu apă POTABILĂ, curățenia. Cum am putea începe să construim o comunitate adevărată? Poate am putea  reînvață să ne salutăm vecinii!

Dragoș Constantinescu

Coordonator a mai multor proiecte, multe dintre ele pe fonduri europene, întreprinzător, dinamic, cu o experiența de peste 10 ani în gestiunea și managementul de servicii și produse.

Am gestionat numeroase proiecte în programul ERASMUS+, cu rezultate excelente în creșterea rentabilității unităților din subordine precum și creșterea veniturilor pe unitate, într-o piață foarte echilibrată competițional.

Sunt iscusit în fidelizarea clienților existenți, dar și în acapararea unora noi, prin crearea unor relații de afaceri puternice și durabile cu aceștia. Bun leader și coach, am creat și gestionat echipe de top-performeri.

Dănuț Popa

WhatsApp Image 2020-09-11 at 3.14.54 PM

 numesc Popa Marian Dănuț, am 59 de ani și îmi depun candidatura din partea Alianței USR-PLUS pentru funcția de Consilier Local în  localitatea Dumbrăvița deoarece doresc -mi pun în slujba cetățenilor comunei noastre în mod onest și constructiv competențele și experiența acumulată de-a lungul anilor.

Sunt colonel în rezervăpână în anul 2003 am lucrat în structuri ale MApN, iar din anul 2003 am lucrat în mediul privat pe diferite funcții care au contribuitla desăvârşirea pregătirii mele profesionale în funcţii de conducere. În prezent lucrez la o firma multinațională de logistică integrată și am șansa de a fi racordat activ la realitățile mediului de afaceri. Îmi doresc mult ca valorile și bunele practici specifice culturii organizaționale din mediul privat  fie transferate în administrația publică locală. Acest salt este posibil, trebuiesc doar oameni pregătițicurajoși și potriviți pentru a face această schimbare de care comuna noastră are atât de multă nevoie.

Ideiile și proiectele pentru Dumbrăvița pot fi ușor materializate dacă asculți și ,,auzi durerile” cetățenilor comunei noastre. Unele dintre acestea au caracter zonal și altele au caracter general.

Problemele zonale consider  sunt generate de serviciile publice insuficient sau greșit dezvoltate,  referla asigurarea cu apă, la canalizare, la salubrizare, transport public local și administrarea domeniului public.

Problemele care au caracter general sunt determinate în mare parte:

– de numărul mic de locuri în școlicreșe și grădinițe;

– insuficiența serviciului poștal,

– subdimensionarea poliției locale,

– lipsa semnelor de circulație pe majoritatea drumurilor comunei Dumbrăvița,

– combaterea insuficientă a factorilor poluanți și a ambroziei.

Este atât de mult de lucru iar comuna noastră se dezvoltă impetuos și are nevoie urgentă de un plan de dezvoltare durabilă.  Avem multe de reparat, avem multe de construit, trebuie  construim pentru viitor, trebuie  aducem calitatea și respectul în viața comunității noastre.

Nu pot  rămân indiferent la tot ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani și consider  am datoria   implic activ în politică pentru a schimba viață noastră în bine. Am o familie frumoasăsoția mea este profesoară iar fetița noastră este căsătorită și avem doi nepoți minunați. Cu gândul la cei tineri și la cei în vârstă m-am decis  nu mai stau deoparte.

Octavian Ghiran

Am 40 de ani, și sunt locuitor al comunei Dumbrăvița din anul 2007.
 prezint astăzi în față dumneavoastră cu mesajul de a va solicita încrederea prin vot pentru funcția de consilier al Primăriei Dumbrăvița, candidat fiind pe listele Alianței USRPLUS.

Sunt căsătorittată a doi copii în vârstă de 13, respectiv 5 ani, sunt născut în localitatea Negrești Oașjudețul Satu MareLa vârsta de 18 ani am venit în Timișoara pentru a urma cursurile universitare în specialiazarea economică după care am și rămas în Banat, o regiune pe care am îndrăgit-o încă din primul moment și care  face  rezonez în acord cu istoria locului, caracteristică esențială a unui stat democratic.

Știu ce înseamnă munca și integritatea, am luptat mereu  ofer oamenilor de lângă mine încredere și respect. Acest lucru îmi conferă așadar încrederea și experientă necesară ca pe viitor  pun în aplicare Programul Politic asumat de Horia Bugarin și Alianța USRPLUS.

Sunt de părere  Primăria prin aparatele de specialitate și prin Hotărârile Consiliului Local trebuie  fie în mod solidar și nemărginit numai în folosul cetățenilor și al comunității.

Tudor Petruș

Sunt inginer de profesie, și după 8 ani petrecuți în Dumbrăvițadin cei 40 de viață, 8 ani în care lucrurile au evoulat extrem de încet, dar și prost calitativ, am hotărât   implic și  candidez pentru Consiliul Local al comunei, loc în care doresc  îmi cresc și educ fiul și unde  ducem cu toții o viață “ca afară“, într-un mediu curat și cu reguli respectate de toată lumea.

În acest sens activitatea și proiectele pe care le voi propune în Consiliul Local vor fi orientate către eliminarea surselor de praf, curățenia în comună și siguranța în traficul rutier.

Cum, din păcatesesizările făcute Primăriei sunt ignorate, la fel cum sunt ignorate și părerile cetățenilor în dezbaterile publice, cred  trebuie  ne implicăm mai mult și  schimbăm sistemul din interior.

Marius Bostan

Mă numesc Marius Bostan, am 33 de ani, de trei ani locuiesc în Dumbrăvița împreună cu familia. Sunt căsătorit de 4 ani, am doi băieți unul de 3,5 ani și unul de 5 luni.

Pe plan profesional sunt absolvent al Facultății de Mecanică și am terminat și master în domeniul ingineriei calității în mecatronică și robotică. Lucrez de 7 ani la o multi națională unde în prezent sunt service manager.

Am ales sa intru în politică pentru că am decis sa nu mai stau deoparte și să trăiesc fericit în bula mea. Vreau să schimb ceva în politică pentru binele copiiilor mei.

Gheorghe Bordiciuc

Am 46 de ani, sunt casatorit, am 2 fete de 18 si 14 ani și locuiesc in Dumbravita de alți 12.

Am absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității Politehnică Timișoara.

Din cauza problemelor generate de actuala administrațieîn special cele de urbanism, am început   implic în zona civică în anul 2016. Deviza mea: orice lucru trebuie făcut “ca la carte”.

Cea mai mare dorința este de a avea o admnistrație competentăcorectă și mai ales transparentă.

Pentru a putea realiza asta am hotărât   implic mai mult și  caut   înconjor de oameni onești care au aceleași idealuri. În USR am găsit mediul propice pentru a atinge acest obiectiv.

Consider  doar #Împreună putem aduce schimbarea de care Dumbrăvița are atâta nevoie.