Blocuri între case – încotro?

Ani de zile mulți dumbrăvițeni trăiau cu teamă când locuiau lângă o parcelă neconstruita. Dacă rasare un bloc între case? Dacă apare o construcție mai mare decât prevăd reglementările pe parcelă? Ani de zile s-a forțat construitul cat mai densificat pentru maximizarea profiturilor. Ani de zile s-au ignorat reglementări ori s-au dat autorizații in lipsa unor reglementări.

De doi ani de zile toate acestea încep sa se uite, când Dumbrăvița a intrat într-o nouă etapă, a legalității, a normalității. Atunci când legea este pur și simplu respectată, normalitatea trece neobservată.

Da, legea poate veni și cu obstacole pentru unii cetățeni de buna credință. Lipsa unei reglementări urbanistice într-o zonă poate da bătăi de cap chiar și pentru construcția unei case. Toate lucrurile ignorate ani de zile de fostele administrații vin acum peste noi.

Transparența primăriei la capitolul urbanism este la maximul de până acum, pe site se publică certificatele de urbanism, autorizațiile de construire, PUZ-urile aprobate și cele in lucru. Da, mai sunt situații de întârzieri la eliberarea actelor, însă termenele sunt mai scurte decât în trecut. Iar cauza acestor întârzieri este volumul mare de muncă, dovadă că în Dumbrăvița se construiește în continuare într-un ritm alert.

Iar una dintre principalele acuze împotriva actualei administrații o reprezintă procesele deschise pe spețe de urbanism, precum și achiziționarea de servicii de avocatură pentru a ne apăra cauzele.

Dar victoriile in instanța încep să apară, iar cheltuielile de judecată se întorc în conturile primăriei, așa cum se vede in ultimele două dosare din poze.

Voi continua să lupt pentru drepturile dumbrăvițenilor de a avea o dezvoltare urbanistica sănătoasă a localității și voi reveni cu detalii pe acest subiect în zilele următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024