A fost urgie la noi, în Dumbrăvița.

Am mers pe străzi, în mijlocul oamenilor, pentru a vedea dimensiunea problemelor din comună.

În calitate de candidat la funcția de primar ar trebui să vă spun că: “dacă eu aș fi fost primar, lucrurile astea nu s-ar fi intamplat”, dar v-as minți. S-ar fi întâmplat, dar, cu siguranță, nu ar fi fost atât de grave. De ce? Răspunsul este unul foarte simplu, pentru că eu aleg să lucrez doar cu specialiști, oameni care știu domeniul lor mai bine decât mine, care să analizeze fiecare stradă și zonă și care să propună un sistem de canalizare eficient, în care apele menajere să fie colectate separat de cele pluviale. Ei, cu siguranță, ar face calcule cu privire la debitul de apă, ar face scenarii în cazul codurilor galbene sau portocalii de ploi. Dar la noi nu s-a ales asta, ba mai mult, nici măcar nu facem parte din ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară http://www.apacanaltimis.ro/), care ne-ar permite să apelăm în astfel de situații la resurse cu experiență, precum Aquatim.

Apropo, pe strada Berlin, unde am fost acuzat că “am făcut baie de mulțime” problema a fost rezolvată de echipele Aquatim, la fel cum pe alte străzi au intervenit pompierii de la ISU Banat. Vreau ca Dumbrăvița să facă parte din toate organismele de resort, în toate domeniile, astfel încât să beneficiem de expertiza lor, iar noi să le implementăm și să le întreținem.

La noi nici Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) nu funcționează, deși au fost nenumărate propuneri, inclusiv din partea colegului meu de echipă, Radu Vladescu, chiar și de a primi, prin donație, o mașină de pompieri.

Dacă vă promit că în calitate de primar voi rezolva peste noapte, în mod miraculos aceste probleme, din nou v-as minți. Ce pot să vă garantez însă este că voi face tot ce este omenește posibil să repar ce există și este deja greșit și că tot ceea ce se va face de acum încolo va fi realizat de către specialiști, transparent pentru locuitori și că lucrările vor fi făcute corect, astfel încât situații precum cele de azi să fie cât mai rare și mai puțin distructive.

Dumbrăvița are nevoie de un nou început, de un nou mod de a administra – unul în care cetățeanul și nevoile lui să fie în centrul atenției, nu sinecurile de partid și interesele personale. Dar toate astea se vor schimba dupa 27 septembrie.

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024