📢 Clarificări despre situația Centrului de zi din Dumbrăvița

Azi, 11 august, va avea loc a doua dezbatere publică pe tema reorganizării Centrului de zi din localitate și consider absolut necesare niște clarificări despre istoricul său și despre situația prezentă.

🌍 Centrul de zi pentru copii cu probleme sociale și centrul de zi pentru copii cu dizabilități au apărut în fosta administrație din nevoia de a construi pe fonduri europene o grădiniță. Din păcate cu controalele pe fonduri nu prea te poți juca, astfel că grădinița a fost improvizată într-o clădire de birouri (“Clădirea roșie”), iar la centrul de zi trebuiau atinși indicatorii de peste 200 de copii beneficiari. Din fericire pentru ducerea la capăt a proiectului de 5 ani, din bani europeni puteau fi plătite serviciile și pentru copii din alte localități, astfel încât să nu fim nevoiți să dăm banii înapoi pe clădire.

‼️ Ajungem în prezent. După finalizarea proiectului pe fonduri, legea ne interzice să finanțăm servicii pentru copii din alte localități din bugetul Dumbrăviței (acestea se fac prin centre cu finanțare județeană).

👪Primul pas în această situație este identificarea nevoilor, iar numărul de dosare depuse pentru copiii dumbrăvițeni depășește cu puțin numărul de 30. Pentru acești copii centrele de zi trebuie reorganizate, cu regulamente noi, pe baza finanțării locale, nu europene și cu schema de personal adaptata acestui număr și nu celor 200 din trecut.

Iar de aici au început toate amânările și scandalurile politice, pierderea unor joburi pentru angajați. Cu toate că multora dintre ei li s-au oferit posturi la grădiniță. Astfel, din cauza blocajelor cauzate de sindicat, am ajuns după luni de zile la a doua dezbatere publică și a treia rundă de Hotărâri de Consiliu local pe care incercam să le aprobăm.

Toate aceste amânări au cauzat expirarea valabilității licenței de funcționare și închiderea sa până la aprobarea acestor acte.

Este extrem de tristă, daca nu chiar gravă, folosirea copiilor pentru salvarea unor posturi și justificarea existenței sindicatului, respectiv pentru imaginea politică a unor consilieri locali.

‼️ Eu, in calitate de primar, sunt inițiatorul acestor HCL-uri, disponibile pe pagina primăriei, și cel care dorește funcționarea centrelor pe baza legii, nu pe declarații politice. Repet, sper, pentru ultima oară: legea nu ne permite sa finanțăm servicii pentru copii din alte localități și nu putem continua cu o schemă de personal creată pentru 200 de copii, când noi avem 30 de beneficiari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024