𝗕𝘂𝗴𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮̆, o reușită în Dumbrăvița 𝗗𝘂𝗺𝗯𝗿𝗮̆𝘃𝗶𝘁̦𝗮

🏆 𝗗𝘂𝗺𝗯𝗿𝗮̆𝘃𝗶𝘁̦𝗮 ocupă 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗹 𝟱 𝗶̂𝗻𝘁𝗿-𝘂𝗻 𝗧𝗼𝗽 𝟭𝟬 al programelor de bugetare participativă, realizat la 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹 𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗶̂𝗻 𝟮𝟬𝟮𝟮.

📌 În toată țara, 𝗻𝘂𝗺𝗮𝗶 𝟭𝟯 𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁̦𝗲 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁̦ 𝗮𝘂 𝗱𝗲𝗿𝘂𝗹𝗮𝘁 𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗲, ceea ce arată cât de mare este numărul administrațiilor care ignoră implicarea cetățenilor în decizia publică locală și care nu îi consideră parteneri de dialog pe cetățeni sau ONG-uri.

⚖️ 𝗗𝘂𝗺𝗯𝗿𝗮̆𝘃𝗶𝘁̦𝗮 𝗮𝗹𝗼𝗰𝗮̆ 𝗮𝗻𝘂𝗮𝗹 în programul de bugetare participativă 𝟭 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶 (există municipii mari din țară care au alocat sume sub acest nivel, ex: Pitești, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea, Tulcea) pentru implementarea a 𝟰 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝘅𝗶𝗺 𝟮𝟱𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗲𝗶 𝗳𝗶𝗲𝗰𝗮𝗿𝗲.

În prima ediție au votat 675 de dumbrăvițeni (cu un total 1802 voturi) și au fost declarate câștigătoare proiectele:

🥇 – Școala smart – 266 de voturi: 25 de săli de cursuri dotate cu table inteligente (diagonală de 165 de cm și ecran tactil) și cu camere web de calitate 4k, 5 imprimante 3D

🥈 – Autocar pentru transportul școlar – 228 de voturi

🥉 – Pietonală pe strada Mureș – 211 voturi

🟢 – Parc str. Octavian Goga – 183 de voturi

Școala smart a fost implementat integral în anul 2022, pietonala pe Mureș se află în faza de obținere avize, iar autocarul și parcul de pe Goga sunt în faza de achiziție.

Detalii pe https://dumbravitadecide.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toată viața de adult mi-am petrecut-o construind și apoi perfecționând câte ceva.

Despre mine

Contact

[email protected]

Str. Petofi Sandor nr. 31, Dumbrăvița

Copyright © 2024